{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Uwaga Skovfryd - Preasure [Himmelhest] 1992

1.931 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Josefine Svendsen
Kvinde | 26 år | Oprettet: 3. jul 2012


Traver Uwaga Skovfryd - Preasure

Fødselsår:
1992
Højde:
Hun er kat 1.
Lidt uvis omkring højden men omkring 143 - 147 cm.
Temperament
Varm hoppe, uden at være for varm.
Hun er en hoppe, og det er hun også selv bevidst om, men samtidig kan hun være en rigtig kærlig pony på visse tidspunkter.

Hun er meget vrisset omkring de andre heste på folden, og er ret hysterisk om hvem der skal komme tæt på de andre heste.

Under ridning er hun frisk og utålmodig.
Gangarter
Under middel - alle sammen. :-)
Alle hendes gangarter er ret flade.

Hun er 4 gænger, og har også gangarten pas.

Da hun var i ridning øvede vi meget på at hun skulle slappe af under ridning, og så "slippe" passen og deraf gå direkte i trav.
Hun kan godt galoppere, og med forrige ejer Line, kunne direkte anspring fra skridt.
Hun har dog altid været svag i hendes galop, og hun fortrækker helt klart trav, eller pas!
Stævner
Hun har deltaget i LC (80 cm) med forrige ejer Line, hvor de desværre fik 4 fejl.
Det var pga. fyld, og er siden blevet idiotsikker ved fyld. Hun har aldrig stoppet pga. fyld, og det er ligemeget hvad man putter på! :-)

Jeg har startet en enkelt jagt på Feddet (90 - 100 cm), som hun klarede helt eksemplarisk. Springende var lodrette (det vil sige IKKE typiske jagtspring) + blød jord pga. ny anlagt ridesti, og hun susede bare over. Vi gennemførte ikke da vi måtte skippe et spring da vi fik besked på det (ellers ville det tage for lang tid).
Stamtavle
Der er meget uvished om hvem Preasure egentlig er. Det vil sige alder osv.

Der er dog senere hen fundet ud af hvem hun er, og de oplysninger må vi gå ud fra, hvor vidt vi så synes de er tilregnlige.

F -ERICAN FERLE
FM - AMOUR ÅVANG
FF - PAY DIRT (US)

M - HANNE TALLYHØJ
MM -CHAPPAQUA C
MF - WAY TO FAME (US)

Hun har 5 generationer efter sig, men ærlig talt så orker jeg langt fra at skrive allesammen ind. :-)

Hun er placeret i 58 travløb og har tjent 14.300,- hjem i hendes unge dage. Hendes rekord er 24,7k 22,8ak.

Opdrættet af Holger Christiansen.
Frysemærkningsnummer: 20109.

Har fødselsdag d. 3 november :-)
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Efter at havde blevet enig om med Julie (ejer), om at sælge Soya, valgte vi at jeg skulle ned på pony igen, og jagten gik efter at finde en ny pony til mig.
En dag da vi sidder hjemme hos Julie finder vi en annonce herinde, med en billig pony der var til salg pga. rytters tidsmangel.
Hun så sød ud, og tiden gik så med at tænke på hende derefter.

Da jeg en af de efterfølgende dage går ind og kigger i annoncen, står der hun er solgt, og utrolig skuffet må jeg skrive til Julie at hun er solgt..

Efter hvad jeg kan huske kom der nogle dage efter en hestetrailer mens jeg var på gården sammen med de andre piger. Og det var Preasure, ponyen i annoncen.

Hun var rigtig tynd, havde en masse dreadlocks på maven, og en kæmpe vinterpels.
Hun virkede stresset, men jeg var bare glad! :-)

Jeg begyndte at ride hende, og jeg kunne tydeligt mærke hun var traver, da hun havde sin pasgang. Problemer skulle dog hurtigt vise sig, da Preasure var hysterisk når jeg skulle op på hende ved ridning, og hun bukkede og stejlede, så det var bare med at komme op og blive på! :-)

Vi har efterfølgende fået en god forklaring på hendes tilstand ved ankomst.

Preasure og jeg har siden redet fra Haslev til Feddet, hvilket hun tog lidt tungt med de tunge transportmidler, dem kan hun ikke lide. ;-) Men er ikke i tvivl hun betyder alverdens for mig.

Desværre sagde jeg hende op ude hos Julie (i august 2011), da det blev ved med at regne i en periode, og vi skulle ride på græs hvilket jo så var en ret dårlig kombination.
Det har jeg efterfølgende fortrudt og været en af mine største fejltagelser, for savnet til hende var så stort..

Hun blev sat til salg og blev solgt billigt til blivende hjem, som så var hos en 21 årig kvinde.
Efterfølgende blev hun sat til salg igen (Vinter 2012), hvilket jo egentlig var imod aftalen, og Preasure er så speciel en pony at hun ikke kan holde til det mere..

En dag da jeg kom ud i stalden med Julie, står Preasure i en af boksene, og jeg var jo overlykkelig!

Preasure er pensioneret nu, og går bare og nyder sine sidste dage på folden - hun har sikkert langt igen, den energibombe hun nu er.

Preasure og Fantasia var nærmest blevet uadskillige, og da de begge to var oppe i årene, blev de givet videre til en ældre kvinde, der bare ville lade dem gå og nyde deres otium indtil de en dag tog herfra. Fantasia havde noget øjenbetændelse som hun lovede at behandle. Det var den perfekte beslutning... Troede vi.
Efter lidt tid blev (nu tidl.) ejer af hestene ringet op af nordjysk dyreredning der informere hende om at hende hestene er havnet hos, er tidl dømt dyremishandlere og de derfor har skarpt øje hos hende, da hun på daværende tidspunkt allerede havde fået mange advarsler om hendes andre heste tilstand mv. Julie prøver at få dem tilbage, men mislykkedes da nye ejer er usarmarbejdsvillig. Hun vil ifole Preasure som er ALT for gammel og ALDRIG har haft føl før, samt får hun aldrig behandlet Fantasias øje. Julie tilbyder at tage hestene hjem og betale for operation for Fantasia så længe den bare kommer hjem, men istedet vælger nye ejer at få hende aflivet. Preasure bliver tilsidst overtaget af nordjysk dyreredning, og her har hun været hos nogle forskellige plejefamilier indtil hun sidst i 2014 er blevet aflivet. Det er klart den bedste beslutning, og jeg er så forfærdelig ked af hvordan sådan en god hensigt, går så frygtelig galt. Hun er evigt elsket og har været verdens bedste pony..
Kommentér på:
Traver Uwaga Skovfryd - Preasure
Annonce